Druženje 2021

Druženje u Glogovini (11.09.2021.)

Svanuo je divan dan, ekipa je već ujutro na izmaku snaga, ali stigla nam je pomoć i adrenalin uskače da pokrene klonula trupla. Kamp izgleda solidno, skoro pa imamo i sve za jelo i piće.


Prije dočekivanja gostiju ostalo nam je još odlaskom na groblje pozdraviti jednog od prvih i aktivnijih članova naše offroad ekipe koji više nije s nama. Ako nas gleda od nekud neka zna da ne da nije zaboravljen nego je ovo i za njega.

Iako se kamp popunjavao u skladu s očekivanjima, jedna velika praznina je bola u oči. Čuli smo mi da su zagorci viđeni putem u kružnom toku, ali nismo znali da li su uspjeli iz njega izaći jer nikako ne stižu. A ekipa za šankom spremna, kao i ona s kuhačama u ruci. Pozdravljaju se stari prijatelji, rade se neke sitne prijateljske nepodobštine (FakeTaxi) a neki već i testiraju naš poligon.


Zmajo nam već bio pošteno napet kad se konačno popunila praznina. Ali takvu ekipu vrijedi pričekati. 

Nešto kasnije od plana konačno je bilo moguće otvoriti druženje i službeno. Zbog kašnjenja i uzbuđenja je naš Veliki Vođa malo zaboravio govor koji je smišljao danima, ali nije zaboravio pozdraviti sve i zahvaliti svima koji su pomogli, kao ni minutu šutnje. Poveo je on ekipu u obilazak trase ali njegov korak su rijetki mogli pratiti. 

Tko je pozorno gledao mogao je vidjeti po čemu je poligon dobio ime. 

Nakon šetnje, pa usprkos i objašnjavanju da sve teže prepreke imaju ponuđenu lakšu varijantu, dosta je ekipa odlučilo pričekati s izlaskom s parkinga dok još ne skupe hrabrosti. Da im pokažemo da se nemaju čega bojati prvo smo na stazu pustili prekaljene vozače i vozila. 

Do prvih uzbuđenja nije trebalo dugo čekati. Jedna od prvih prepreka je iznenadila ekipe i Glogovina je već počela uklanjati nedostatke dizajna, srećom bez velikih posljedica…malo savijen volan u jednom slučaju a u drugom je vozač motocikla glumio Supermena i završio u hrastiću koji je već ionako slomljen. 

Da je glog koristan i da može donijeti onu malu prevagu koja je nekad potrebna da se svlada prepreka je također demonstrirano od prve ekipe. Morat ćemo uvesti posebnu tarifu za vitlanje na glog. 

nastavak teksta i više slika ako nekog zanima na http://www.kolekcija.info/wp/album/glogovina-2021/