2023. godina

Aktivnosti u 12. mjesecu

Kićenje bora, sastanak i par vožnji 

CRVENI DOL - druženje

3.-5.11.2023. Tri ekipe krenule na druženje u organizaciji Off road udruga Crveni dol. U klasi HARD posada Klopotan/Mikulčić skupila (još jedno) treće mjesto. Ni prehlađen motor ni pali remen to nisu mogli spriječiti. U klasi SOFT je posada Srabinec/Gotić uzela isto treće mjesto, uz malo gurtnama povezan zadnji ovjes. Posada Gotić/Petrić je ovaj put odnijela drvenu medalju za četvrto mjesto. 

Akcije u listopadu

nešto se i radilo

Pun gas 2023 - druženje

21.10.2023. Off road Pun Gas Hrusevec Kupljenski

Nova trka, novi ukrasi za policu s trofejima. 4 ekipe su otišle provjeriti što je organizator pripremio. Ekipa Klopotan/Mikuličić, s zericu prevelikim cipelama i nevoljama na poligonu, uspjela je zahvaljujući pomoćnom vitlu završiti sve i zauzeti 2 mjesto u klasi HARD. U istoj klasi je ekipa Mikuličić/Gotić imala poteškoće s vozilom kod vožnje po šumi ali je vozilo bilo dovoljno ispravno da izvuče našu SOFT ekipu Srabinec iz šume i zasluži specijalnu nagradu. Ekipa Srabinec je zahvaljujući novim svječicama dobila više snage nego što je križ kardana bio spreman podnijeti. Za šećer na kraju pobrinula se posada Gotić/Petrić čiji motor je konačno prodisao punim plućima i nakon odlične vožnje po šumi na poligonu su pokazali kako jahati po kolcu, kako prevrnuti auto na bok, kako nagraditi one koji priskoče u pomoć, kako slomiti kinetički, kako se ne kopča šumarsko vitlo i kako ipak završiti i uzeti pehar za treće mjesto SOFT. A nakon svega je došlo na red druženje s elementima testiranja izdržljivosti. 

Humanitarno druženje s elementima natjecanja Pogančec

30.09.2023. Off road klub Bogu iza nogu

Proveli smo skroz zabavni ali i edukativni dan kod naših prijatelja Off road klub Bogu iza nogu. Poboljšali smo vještine vožnje unazad, obnovili znanje šlepanja, a bome svi se prvi put popeli i na klackalicu. No, zvijezde dana su bile mlade snage kluba koje su pomele konkurenciju i uz burno navijanje uzele prva tri mjesta. Zmajo je uzeo prvo mjesto u HARDu (zli jezici govore da je Tin pustio), a Anđelko Srabinec je pokazao da i u ECO modu rada motora može daleko i dogurao do 3. mjesta u SOFTu. A sve je išlo u humanitarne svrhe. Hvala ekipi koja je sudjelovala, hvala ekipi koja je bila podrška, hvala organizatoru, hvala svima! 

21.-24.9.2023. - Blidinje Challenge

Posada Klopotan/Mikulčić je prvi put u povijesti kluba, ali i povijesti off-road našeg kraja, otišla na trku u Blidinje (BiH). Nakon 4 dana borbe u Adventure klasi zauzeli su odlično 8. mjesto od 14 posada. Odvozili su sve etape trke. Trudili su se i na druženjima nakon etapa tako  da su za Glogovinu i Ljubešćicu čule i posade iz zemalja u okruženju. Toliko su se trudili da su zaradili upad na Balkan Hero utrku iduće godine. 

CROATIA CHALLENGE 2023

Od 31.08. - 03.09. održao se 17. Off road kup Križevci u organizaciji Off road kluba Križevci. 

Klub je u borbe krenuo s 6 posada (1x HARD, 4x SOFT, 1x TURIST). 

U noćnoj vožnji se posada Klopotan/Mikulčić najbolje snašla od svih i uzela 1. mjesto. Još vrijedi spomenuti da je posada Gotić/Petrić u noćnoj vožnji uspjela pronaći bonus lokaciju koja se posebno nagrađuje kletvama organizatora. 

U vožnji roadbook-a koja se vozila u subotu bilo je svega, od problema i prije samog kretanja do kvarova u utrci, izazova u snalaženju i skupljanju kontrolnih točaka ali i teških dionica za neke posade. U nedjelju se još vozilo po poligonu. 

Na kraju je posada Klopotan/Mikulčić zauzela treće mjesto u HARD kategoriji, Krehula/Gotić je uspjela sve završiti i zauzela 5. mjesto SOFT, Ivanek/Tomiek su promašili jednu kontrolnu točku u subotu i uz penale završili na 6. mjestu, dok posade Mikulčić/Golubić i Gotić/Petrić nisu zbog problema uspjele sve odvoziti. Posada Mikulčić/Golubić je unatoč svemu uspjela zaraditi pehar za FAIR PLAY

Posebno treba spomenuti žensku ekipu Klopotan/Mikulčić/Golubić koja je debitirala u TURIST klasi i srčano se borila s terenom, vozilom i strahovima te na kraju uz glasno navijanje publike uspjela odvoziti i brzinac. 

Hvala svima koji su nam pomogli da sudjelujemo, hvala ekipi koja je pekla roštilj, hvala organizatoru i ostalim posadama, posebno onima koji su donosili izabelu i osmjehe pod naš šator.


25.-27.8.2023. - 2. OFFROAD SUSRET SKALABURĐIJE KLADEŠČICA

4 ekipe kluba su sudjelovale na druženju u organizaciji Skalaburđije 4x4 zagorje kluba. Osvojeno je drugo mjesto u klasi HARD (posada Klopotan/Mikulčić). Ostale ekipe ili su imale tehničke poteškoće ili nisu bile dovoljno brze. U svom debitantskom nastupu posada Gotić/Srabinec uzela odlično peto mjesto u klasi. Zahvaljujemo se organizatoru i natjecateljima na dobroj organizaciji i fer borbi. 

GLOGOVINA 2023

Od 21.-23. 7.2023. održana je, uz pomoć mnogih volontera i sponzora, 1. Off road utrka Glogovina 2023. Utrka je bila međunarodnog karaktera jer je osim vrhunskih vozila i posada iz raznih krajeva Hrvatske stigla i posada iz Bosne i Herecegovine. Kamp i poligon se nalaze na području Čreta u Općini Ljubešćica.

Izuzetni napor u pripremi kampa i poligona malo je sakrio pljusak koji je u petak razmočio teren. Kako bi sve posade imale podjednake uvjete na vožnji prologa, koja se odvijala na poligonu, vožnje su startale kad je pao mrak i potrajale do ponoći. Rezultati na prologu su utjecali na redoslijed startanja u subotu. Za vrijeme i nakon vožnji druženje se u kampu odvijalo uz roštilj i živu muziku.

U subotu je stiglo još posada i prijave su zaključene s 17 posada u SOFT kategoriji i 5 vozila u jačoj HARD kategoriji. Bili smo spremni i za više, ali brojke su više nego dovoljne za odličnu utrku. Nakon briefinga je na programu bila vožnja po okolnim bregima i šumama prateći putnu knjigu (roadbook). Vremenski uvjeti su dodatno otežali snalaženje i prolazak predviđene rute i ispita tako da uzbuđenja nije falilo. Vrijeme se smilovalo i sve posade su se vratile u kamp prije novog pljuska. Neki su završili, neki su odustali zbog nesnalaženja a neki zbog kvarova. Druženje je nastavljeno u kampu, uz večeru i živu muziku te prepričavanje događanja do dugo u noć.

Završni dio utrke se održao na poligonu u nedjelju. Nabujala Bednja koja se izlila i aktivirala stari tok učinila je nedostupnim veliki dio poligona i planirane trase te smo morali brzo reagirati i složiti nove smjerove i kombinacije prepreki za vožnju. Startale su sve posade (koje su još bile ispravne ili popravljene) u dvije klase i razine težine trase. Sudionici i sad već osjetan broj posjetitelja mogli su uživati u vrhunskim predstavama posada u svladavanju prepreka.

Nakon završenih vožnji na poligonu akcija se preselila na dio staze gdje je održana utrka ubrzanja, slična street race utrkama, samo na kraćoj udaljenosti i mekom/neravnom terenu. To je bila prilika da posade pokažu snagu motora i kvalitetu ovjesa/upravljanja, uz glasnu potporu iz publike.

Nakon završetka svih nadmetanja i obračuna rezultata proglašeni su pobjednici te podijeljeni pehari, novčane i robne nagrade u kategorijama SOFT i HARD za prva tri mjesta. Nagrađene su i prve tri posade na utrci ubrzanja. Uručena je posebna nagrada za fair-play posadi, koja je ne mareći za vlastiti rezultat, pomagala drugima za vrijeme subotnje vožnje. Posebno priznanje i simbolična nagrada uručeno je posadi vrhunskog vozila koja je potegnula daleki put samo kako bi van konkurencije odvezla HARD trasu za publiku. Svim ostalim sudionicima podijeljena su priznanja za sudjelovanje.

Nakon završetka službenog dijela druženje se nastavilo u kampu.

Rezultati:

SOFT

1. Prugovečki D. / Prugovečki J.

2. Tuđa I. / Tuđa L.

3. Gabud D. / Gabud K.

HARD

1. Pejić S. / Vinković K.

2. Horvat M. / Antolković R.

3. Sokolić M. / Brezjan G.

Utrka ubrzanja:

1. Pejić S. / Vinković K. (13,49)

2. Gudeljević G. (14,17)

3. Prugovečki D. / Prugovečki J. (14,25)

Fair-play posada Sokolić M. / Brezjan G. 

pripreme za trku

mobilizacija je potpuna, svi nešto, netko ništa, u skladu s mogućnostima...trasiranje, uređenje poligona, priprema dodatnih objekata itd.

16.-18.6.2023. - Glinište 2023

4 ekipe kluba su za vikend sudjelovale na utrci u organizaciji Off road klub Kneginec. Osvojeno je treće mjesto u klasi HARD (posada Klopotan/Mikulčić) te drugo mjesto (posada Mikulčić/Gotić) i treće mjesto (posada Srabinec/Jurić) u klasi SOFT. Posada Mikulčić/Gotić osvojila je i posebnu nagradu za najbrži krug na brzincu. Zahvaljujemo se organizatoru i natjecateljima na dobroj organizaciji i fer borbi. Hvala i svim članovima i simpatizerima koji su bodrili naše ekipe, pekli roštilj, nosili vodu i slično.

12.6.2023. - deka

U kratkoj i intenzivnoj borbi udarili temelj.

27.5.2023. - izlet

Za vikend smo posjetili pilanu Hoto lignum d.o.o. kako bi se malo upoznali s procesom pretvaranja trupaca u nešto drugo. Odaziv članova je bio dobar.

26.-28.05.2023. Klana 2023

Posade Krehula/Krehula i Srabinec/Srabinec su sudjelovale na OFF ROAD DRUŽENJE USPON 4x4 2023 u organizaciji Off road kluba Uspon 4x4. Kratki izvještaj je podnio u tonu i slici A. Srabinec. Preporuča članovima kluba.

1. OFF ROAD UTRKA BOGU IZA NOGU 13.-14.5.2023.

Za vikend smo s 5 posada sudjelovali na 1. OFF ROAD UTRKA BOGU IZA NOGU u organizaciji  Off road klub Bogu iza nogu. U nikad vlažnijoj utrci prošli smo suhi jedino po pitanju nagrada. Uvjeti su bili izuzetno izazovni pa ni jedna SOFT ekipa nije u subotu uspjela završiti roadbook u zadanom vremenu. Najdalje su stigli posada Ronald Krehula/Filip Krehula. U HARD klasi je ekipa Kruno Klopotan/Denis Mikulčić uspjela savladati teren i kvar te stići s 5. vremenom. Svaka čast organizatoru koji je pripremio i odlično označio stazu, ali su vremenski uvjeti, zajedno s brojnim jačim vozilima, utjecali u tolikoj mjeri na nju da oni slabiji nisu imali prilike uživati previše. Nakon kiše kroz cijelu noć i nedjelju, ni pojednostavljeni poligon nije bio lagan. Hvala organizatoru na uručenim zahvalnicama i medaljama da baš ne odemo praznih ruku i potrganih vozila. Hvala sudionicima na fer borbi i pomoći putem! Uspomene i iskustvo koje smo skupili ostaju zauvijek. Hvala i našim članovima/navijačima koji su potegnuli u nedjelju da nam pruže podršku!

Osim spomenutih sudjelovali i branili boje kluba:

Ivica Mikulčić / Marko Golubić
Anđelko Srabinec / Luka Srabinec
Danijel Ivanek / Mladen Tomiek

Druženje i akcija 6.5.2023.

Druženje i akcija 1.5.2023.

Druženje i vuzmenka 8.4.2023.

Događanje 19.3.2023.

Nedjelja na poligonu.

Akcija 11.3.2023.

Proslava uspješnog osnivanja kluba!

2.3.2023.

Primljeno rješenje o upisu u Registar udruga Republike Hrvatske!

29.12.2022.

Osnivačka skupština ORK Glogovina


Majica 2021

Majica 2022